• SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022

          • Dnešným dňom sme slávnostne ukončili uplynulý školský rok, ktorý bol pre nás všetkých obrovskou výzvou. Popasovali sme sa s neočakávanými udalosťami, no zároveň sme spoločne prežili veľa krásnych chvíľ. Lúčime sa s našimi deviatakmi a prajeme im veľa úspechov a radosti v živote.

            Všetkým našim žiakom ďakujeme za vynaložené úsilie a prajeme krásne prázdniny plné oddychu a zábavy!

          • ROČNÍKOVÝ PROJEKT - 7.ROČNÍK

          • Ročníkový projekt našich siedmakov sa tento rok niesol v znamení muzikálu. Žiaci si za pomoci pani učiteliek pripravili muzikál s názvom Neberte nám princeznú. Predstavením spríjemnili svojim spolužiakom čakanie na prázdniny a potešili aj učiteľov a naše pozvanie prijali aj hostia Ing. Dárius Dubiňák a prednostka mestského úradu pani Anna Nemčíková. Predstavenie sa skutočne vydarilo! Ďakujeme za skvelé herecké, tanečné a spevácke výkony. Všetci sme si to užili!

          • ŠKOLSKÝ VÝLET 2.A, 2.B

          • Výlet v Múzeu letectva si druháci užili, videli krásne modely lietadiel a mohli nastúpiť aj do lietadla. Bol to krásny zážitok . Výlet absolvovali s p. uč. Benckovou a p. uč. Micherdovou.

        • PREVÁDZKA MATERSKEJ ŠKOLY V LETNÝCH MESIACOCH
          • PREVÁDZKA MATERSKEJ ŠKOLY V LETNÝCH MESIACOCH

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Maurerova 14, Krompachy vydáva nasledovný organizačný pokyn pre materskú školu, o prerušení  prevádzky materskej školy počas letných prázdnin šk. roka 2021/2022.

            Na základe prejaveného záujmu zákonných zástupcov o prevádzku materskej školy, prevádzka materskej školy v období od 04.07.2022 do 22.07.2022 bude na Maurerovej 14, denne od 6:15 h do 15:45 h.
            Prevádzka materskej školy od 25.07.2022 do 02.09. 2022 bude prerušená.

            Prerušenie prevádzky v letných mesiacoch je prerušením z prevádzkových dôvodov a v zmysle platnej legislatívy: potreba dôkladného čistenia priestorov materskej školy, dezinfekcia prostredia a hračiek, ako aj čerpanie dovolenky zamestnancov. 

            PREVÁDZKA MATERSKEJ ŠKOLY BUDE OBNOVENÁ 5. septembra 2022 (pondelok).

             

        • PREVZATIE AG SAMOTESTOV NA ŠK. ROK 2022/2023
          • PREVZATIE AG SAMOTESTOV NA ŠK. ROK 2022/2023

          • MŠVVaŠ SR zabezpečilo distribúciu antigénových samotestov na bezpečný návrat do škôl v školskom roku 2022/2023 na konci školského roka 2021/2022, aby rodičia dostali antigénové samotesty ešte pred letnými prázdninami. Ag samotesty na domáce použitie sú určené na použitie pred prvým nástupom do školy v školskom roku 2022/2023 a podľa potreby v prípade opätovného výskytu COVID-19 v škole.

            Oznamujeme rodičom, ktorí perejavili záujem o Ag samotesty, že dňa 27. júna 2022 /pondelok/ v čase od 14.30 hod. do 15.30 hod. si môžu v škole u triednej učiteľky prevziať  balenie Ag samotestov na domáce použitie. 

            Rodič má povinnosť nahlasovať vykonanie Ag samotestu škole prostredníctvom Edupage, alebo  iným spôsobom dohodnutým s triednym učiteľom. Rodič škole potvrdzuje každé vykonanie poskytnutého samotestu. 

            Ďakujeme za spoluprácu

          • DIDAKTICKÉ HRY V PRÍRODE

          • Žiaci 3.A a 3.B si prakticky overili poznatky z hodín prírodovedy, vlastivedy, dopravnej vychovy. Ďakujeme za praktické ukážky podávania prvej pomoci Bc. Nemčíkovej.

            Vystup k prameňu Barytka zvládli všetci žiaci a kondičku majú na jedničku.

          • MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V ŠAMORÍNE

          • Naše dievčatá sa na Majstrovsvách Slovenska v stolnom tenise v Šamorínskom Superfinále opäť viezli na víťaznej vlne.

            V semifinále vyhrali s Malackami a vo finále porazili Slovenskú Ves.

            Priviezli si domov titul majsteriek a množstvo skvelých zážitkov. Stretli množstvo známych športovcov, politikov či televízne hviezdy.

            Športovať sa oplatí.

          • VYSTÚPENIE SOKOLOIAROV

          • Žiaci našej školy si v utorok 21.6.2022 odniesli domov fantastický zážitok. Predstaviť sa nám prišla sokoliarska skupina Horus z Košíc, ktorá so sebou priniesla zaujímavé dravé vtáky.

            Okrem toho, že sme sa dozvedeli veľa informácií o ich živote, spôsobe lovu a vlastnostiach, mali sme možnosť vidieť ukážky toho, čo dokážu.

            Fascinoval nás malý kuvik, ktorý napriek svojmu maličkému vzrastu dokáže veľmi dobre loviť, mohli sme vidieť stíhačku medzi dravcami, sokola, ktorý dokáže lietať až 300 km rýchlosťou za hodinu. Svojou veľkosťou a silou v nás vzbudil aj kondor, ktorý vyhľadáva korisť čuchom a predviedol sa nám aj orol stepný. Najviac nás pobavil havran, ktorý nám síce zaspieval a aj zalietal ponad hlavy, no nakoniec sa rozhodol, že zvyšok vystúpenia nebude sledovať zo svojho bidla a vyletel na neďaleký strom. Po chvíľke hľadania sa však našiel.

            Vystúpenie bolo fascinujúce, žiaci mohli nad svojimi hlavami pocítiť letmý dotyk krídel dravcov, sledovali ich pri love a niektorí šťastlivci si ho s pomocou sokoliara dokonca mohli privolať na rukavicu.

            Ďakujeme za nádherne strávené popoludnie, ktoré bolo pre nás všetkých odmenou za úspešne zvládnutý školský rok.

          • SPIŠSKÉ ŠPORTOVÉ HRY

          • Po dlhšej prestávke sa v piatok 10.6.2022 konali obľúbené Spišské športové hry detí a mládeže. Bol to v poradí už ich 24.ročník. Slávnostné otvorenie sa konalo na futbalovom štadióne, kde pomyselný olympijský oheň zapálil olympijský víťaz František Kunzo a nechýbal ani bohatý program.

             

            Naša škola sa zapojila do 3 športových disciplín – vybíjaná, stolný tenis a atletika. Celkovo sme na pódiu stáli až 7-krát.

            Medailistom srdečne blahoželáme  ,ale veľké uznanie patrí všetkým našim športovcom, ktorí dnes v duchu fair-play reprezentovali našu školu.

          • PLAVECKÝ VÝCVIK - 3. A 4 ROČNÍK

          • V termíne od 30.5. do 3.6.2022 absolvovali žiaci 3. a 4. ročníka základný plavecký výcvik. Cieľom tohto výcviku bolo eliminovať strach z vody, naučiť plávať všetkých zúčastnených, prípadne zdokonaliť už čiastočné plavecké schopnosti žiakov. V závere plaveckého výcviku mohli žiaci preukázať svoje získané plavecké schopnosti v pretekoch . Ako dopadli tieto preteky v jednotlivých ročníkoch si môžete pozrieť na fotografiách .

          • VYHODNOTENIE SÚŤAŽE MATEMATICKÝ KLOKAN

          • V apríli 2022 sa 32 žiakov 1.stupňa zapojilo do súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN.Veľmi sa tešíme z úspechu M.Münnicha z 1.A triedy, ktorý vypracoval úlohy na 100%. Získal diplom úspešného riešiteľa a vecnú odmenu. Taktiež srdečne blahoželáme ďalším 2 úspešným riešiteľkám : A.Kačurovej z 2.A a K.Bagínovej zo 4.A.

            Ostatní súťažiaci získali účastnícky diplom a malý darček.Všetkým súťažiacim z 1.A, 1.B, 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 4.A a 4.B patrí veľká pochvala, že sa aktívne zapojili do tejto matematickej súťaže a urobili niečo pre sebarozvoj. Nech im táto skúsenosť pomôže pri ďalšom vzdelávaní.

          • ROČNÍKOVÝ PROJEKT - ŠIESTACI

          • Dňa 7.6.2022 šiestaci odprezentovali svoje práce z regionálnej výchovy - Náš región.

            Prezentovanie spríjemnili spevom ľudovej piesne a básňou od M. Tančákovej.

            Za svoju prácu boli ocenení potleskom.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Maurerova 14, Krompachy
      • zs@zsmaurokrompachy.sk; riaditel@zsmaurokrompachy.sk
      • Riaditeľka školy: 053/4472154; 0917426432 Zástupkyne riaditeľky školy, hospodárka, správca, zborovňa: 053/4472155 hospodárka email: hospodar@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 7:00 - 15:00 ; odchod na poštu - 14:30 hod. Ekonómka školy: 053/4298154 email: ekonom@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 6:30 - 14:30 hod. Školská jedáleň: 053/4472866 vedúca ŠJ: vsj@zsmaurokrompachy.sk Pracovná doba: 7:00 - 15:00 MŠ1 Maurerova: 053/4472306 MŠ 2 Robotnícka: 053/3811104 Zástupca riaditeľa pre MŠ: zrms@zsmaurokrompachy.sk
      • Maurerova 14, Krompachy Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje